Monumentul lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici

Chișinău 20/03/2018 18:56 162
Detalii:
Ion şi Doina Aldea-Teodorovici artişti moldoveni, fără care este dificil să ne imaginăm muzica moderna în Moldova, sau născut la 7 aprilie anul1954 în Leova şi 15 noiembrie anul 1958 la Chişinău.

Ion Aldea-Teodorovici - Artist emerit al Republicii Moldova, compozitor şi cântăreţ. A scris mai mult de 300 de melodii, muzică pentru filme. A lucrat cu fratele lui Petru Teodorovici, Lazariuc Anastasia, Sofia Rotaru, Ion Suruceanu, Nina Krulikovscaia, Zinaida Julea şi multi alti interpreţi bine cunoscuţi.

Doina Aldea-Teodorovici - cântăreaţă, a cântat în duet cu soţul ei din anul1992. Profesor de literatura străină, dansatoare. Artistă emerită al Republicii Moldova.

La 30 octombrie anul 1992 artiştii Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au murit într-un accident rutier. Accidentul a avut loc în noaptea de 29-30 octombrie anul1992. La 49 km de Bucureşti, în apropiere de localitatea Coşereni, maşina în care artiştii mergeu la Chişinău, s-a ciocnit violent într-un copac.

Monumentul, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici a fost instalat la intrarea în parcul de pe strada A. Mateevici, vizavi de clădirea principală a Universităţii de Stat din Chişinău.
Adresă: mun. Chisinau, str. A. Mateevici